Care este teologia ta?

16 Comments

  • Maria - 10 years ago

    Raspunsul "Biblicist- Ambele parti au de suferit. Biblia este corecta." :D Nu lasa omului posibilitatea sa raspunda cum crede, pentru ca varianta asta a ta sugereaza prin ea insasi ca e cea corecta, si celelalte gresite. Ori, chiar daca e cea corecta, oamenii vor fi tentati sa o aleaga in detrimentul a ceea ce ei cred deep down.

  • aurel munteanu - 13 years ago

    Daca desfintati suveranitatea lui Dumnezeu in salvarea de la pirzare ,desfintati unul din cele mai importante atribute ale Sale. in rest am aceeasi parere cu Benjib, despre cei rai.

  • Marius Petric - 13 years ago

    Subscriu la ceea ce spune Stefan, omul este mort dpv spiritual (Efeseni 2)deci nu poate sa ia decizii. Problema omului nu este de ordin moral., ca sa poata sa ia decizia sa fie mai moral, sau din imoral sa devina moral. Problema lui este mai grava, mult mai grava: E MORT. Nu poate vedea Imparatia decat daca se naste din nou.
    Cine il naste? El se naste singur? Nu. Altii il nasc? NU. Dumnezeu il naste. Aceasta nastere, aducere la viata, regenerare, ... este predestinata din dinainte de intemeierea lumii. Romani 8:29-30
    Iar in privinta vointei libere, ma indoiesc ca exista asa ceva.
    Vointa noastra nu mai este libera de la caderea in pacat.
    Este incalecata de pacat, influenta culturii lumesti, directionat de mersul lumii, robita de Diavol.
    Omul natural nu il cauta pe Dumnezeu. El vrea doar beneficiile si binecuvantarile lui Dumnezeu dar fuge de Dumnezeu cat vede cu 2 ochi.
    Doar Harul divin si chemarea eficace a Domnului ne aduce in punctul in care sa intelegem si sa vrem si noi ceea ce Dumnezeu vrea pentru noi. Glorie Lui.

  • americador - 14 years ago

    Dumnezu a zis Iata OMULE in fata ta BINELE si Răul , VIATA si moartea , Alege!!! si Dumnezeu a mai zis, ALEGE VIATA ca sa traiesti !!!! in cazul acesta cine determina mintuirea???? Dumnezeu sau Omul?? dessigur ca OMUL, caci OMUL este cel ce alege. Deci Suveraniteatea lui dumnezeu nu distruge nici nu favorizeaza ALEGEREA Omului. Bunatatea si dragostea lui dumnezeu sta in cuvintele... Alege VIATA ca sa traiesti!!! DECI OMULE fa ce zice Dumnezeu si vei avea VIATA VESNICA!!!! Pentruca tot asa a zis si ISUS CRISTOS celor din vremea lui si de fapt tuturor oamenilor

  • stefan - 14 years ago

    - Daca acceptam (si trebuie sa acceptam) ca noi am fost morti in greselile si pacatele noasrte (Efeseni 2:1), cum poate un mort sa faca ceva? NU poate face nimic.
    - Prin harul lui Dumnezeu am primit credinta si aceasta credinta nu vine de la noi (Efeseni 2:8)
    - Este biblic. Si din fericire nu vom fi intrebati nicaieri, cu atat mai putin in cer, daca am fost arminianist(probabil nici n- am ajunge in cer)sau calvinist.
    - " Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu." (Ioan 3:5)
    - Deci am fost morti,prin harul lui Dumnezeu am fost născuţi din nou, nu din sânge, nici din voia firii, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
    - Si daca cineva este arminianist, ce nevoie mai are de Isus,ca si mantuitor. Asa de mult ne place noua sa complicam lucrurile.
    - Evanghelia lui Hristos este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.Aşadar, nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.
    Dumnezeu sa aibe mila de noi.Amin

  • Cosmin - 14 years ago

    ma mira faptul ca nici jumate nu au votat "Biblicist"

  • Stoica Timotei - 14 years ago

    "Dumnezeu a decretat in mod suveran ca omul trebuie sa faca alegeri morale si omul a implinit aceasta hotarare de la inceput, alegand intre bine si rau. Cand omul alege sa faca raul, prin aceasta el nu contrazice voia suverana a lui Dumnezeu, ci o indeplineste, intrucat hotararea divina a decis inca din vesnicie nu ce anume va trebui sa aleaga omul, ci faptul ca el trebuie sa fie liber sa aleaga. Daca Dumnezeu, in libertatea Sa absoluta, a voit sa-i acorde omului o libertate limitata, cine poate sa stea impotriva minii Lui sau sa-I zica: Ce faci?. Vointa omului este libera, pentru ca Dumnezeu este suveran. Un Dumnezeu care nu ar fi suveran nu ar putea acorda libertate morala creaturilor Sale. I-ar fi teama s-o faca"

    A. W. Tozer, "Cunoasterea Celui Preasfint" (Cluj-Napoca: Edit. Logos, 2003), pp. 211-212.

    Sugerez a fi citit intreg capitolul "Suveranitatea lui Dumnezeu" (pp. 207-215)

    Prin Harul si prin mila Domnului, Stoica Timotei :)

  • Beniamin Enache - 14 years ago

    Hei nimeni! Probabil ca teologia biblica pe care probabil ai votat-o a luat in considerare doar partea care iti convine tie din biblie. Zici ca iubeste pe pacatos ?
    Hm.. oare nu ai citit ?

    Psalm 5
    5Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea,6şi pierzi pe cei mincinoşi; Domnul urăşte pe oamenii cari varsă sînge şi înşală.

    Psalm 7
    12Dacă cel rău nu se întoarce la Dumnezeu, Dumnezeu îşi ascute sabia, Îşi încordează arcul, şi -l ocheşte ,13îndreptă asupra lui săgeţi omorîtoare şi -i aruncă săgeţi arzătoare!

    Psalm 9
    5Tu pedepseşti neamurile, nimiceşti pe cel rău, le ştergi numele pentru totdeauna şi pe vecie.

    Psalm 11
    6Peste cei răi plouă cărbuni, foc şi pucioasă: un vînt dogoritor, iată paharul de care au ei parte. 7Căci Domnul este drept, iubeşte dreptatea, şi cei neprihăniţi privesc Faţa Lui.

  • Beniamin Enache - 14 years ago

    defapt teologia biblica este cea calvinista :)

  • nimeni - 14 years ago

    pardon vroiam sa zik cui ii place...adika nu e ca si cum pe tn te vreau pe tn nu...aici e alegerea ta daca vrei sau nu sa il urmezi

  • nimeni - 14 years ago

    Dumnezeu e scris ca nu vrea moartea pacatosului...iubeste pe pacatos dar uraste pacatul asta e clar...so nu prea cred ca Dumnezeu da mantuirea cui vrea El... depinde total de Dumnezeu mantuirea adevarat insa ai si tu mica ta parte adica decizia este a ta de asta esti liber ...eu cred ca sunt ambele:D

  • Alexandru - 15 years ago

    Sunt mantuit pe baza Harului lui Dumnezeu si considerat neprihanit prin credinta in Fiul sau Isus Christos.

  • GoodGospel - 15 years ago

    Eu cred ca Dumnezeu are mila de cine va vrea si se indura de cine are placere. Toate astea le privim totusi prin Sfintenia lui Dumnezeu. Stim ca El este diferit de noi si gandurile Lui, omul nu le poate pricepe.

  • Anonim - 15 years ago

    Dar teologia ta care este?

  • Claudiu - 15 years ago

    Intradevar Biblia este adevarata si acolo gasim adevarul despre mantuire. Eu cred ambele doctrine si arminianista dar si Calvinista. Adica, cred ca omul poate alege sa se intoarca la Dumnezeu "pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara", dar "Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; (Ioan 6:44)".

  • GoodGospel - 15 years ago

    Nu inteleg a treia varianta. Ce vrei sa spui: varianta Biblicista? Numai in cazul acesta Biblia ar fi corecta?

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment